Záchranári vo Vysokých Tatrách zasahovali v sobotu päťkrát

21.08.2005 Poprad

Vysoké Tatry 21. augusta (TASR) - S príchodom teplejšieho víkendu akoby sa vo Vysokých Tatrách roztrhlo vrece s úrazmi a pátraniami. V sobotu 20. augusta zas...
Vysoké Tatry 21. augusta (TASR) - S príchodom teplejšieho víkendu akoby sa vo Vysokých Tatrách roztrhlo vrece s úrazmi a pátraniami. V sobotu 20. augusta zasahovali záchranári päťkrát. Z Hrebienka transportovali českú turistku, ktorú postihli žalúdočné ťažkosti, spod Skalnatého plesa turistku so zranenou nohou.

Večer o 19. hodine požiadala o pomoc poľská turistka, ktorá si pri zostupe z Východnej Vysokej zranila hlavu. Približne o dve hodiny neskôr oznámila recepčná z hotela FIS na Štrbskom Plese, že sa nevrátil český turista, ktorý plánoval výstup na Kriváň. Nočné pátranie sa skončilo na Troch studničkách, kde nezvestného našli policajti.
Z hotela FIS prišlo vzápätí ďalšie hlásenie o návštevníkovi, ktorý sa neodpísal z knihy túr. Potom, ako sa rozbehla pátracia akcia, zistili, že turista sa z túry vrátil v predpokladaný čas, ale z knihy vychádzok a túr sa neodpísal.
Šnúru záchranných akcií štartoval už piatkový neskorý večer, keď záchranári pomáhali 44-ročnému slovenskému turistovi, ktorý si poranil nohu pri páde nad vodopádom Skok v Mlynickej doline.
 

Vyberte región

mark